sobota 22. září 2012

DIY nové potahy na židle

 
Ahoj všem, 
ano, vím, že už se tu hodně dlouho nic neobjevilo a myslím, že po tomto příspěvku se zase dlouho nic neobjeví, ale s tímhle mým dílkem jsem si dala takovou práci, že se chci pochlubit..:) a nesouvisí to vůbec s kosmetikou ani laky na nehty.. 
Jak nikdo z vás neví, našla jsem si s kamarádkami moc krásný privát na perfektním místě v centru Prahy.. Ovšem nic není dokonalé, jedinou chybičkou bylo, že je nezařízený.. Tož skočily jsme po něm, nevěda do čeho jdeme a teď možná maličko litujeme, ale na druhou stranu nás zařizování a vymýšlení "interiéru" baví a těšíme se, až budeme s našimi přáteli kolaudovat, co jsme tam spáchaly..:)
A jelikož jsme studentky a opravdu nemáme peněz nazbyt, snažily jsme se nějaký nábytek sehnat postarší, leč funkční.. Tak jsem získala z dědictví po babičce jídelní stůl se čtyřmi židlemi.. Stůl vám ani ukazovat nebudu, prostě klasika, my ho vylepšily ubrusem, víc není potřeba..:) ovšem židle na tom byly hůř, potahy byly po těch pár desítkách let používání v hrozném stavu, potrhané, ošklivé a špinavé.. Tady se vám tedy pochlubím, jak jsem je, dle mého názoru, vylepšila..:)
Celý postup je více než zřejmý, sedáky jsem odmontovala od korpusů, vyklepala a vyluxovala a nastříhala si novou látku na potah. Židle jsem samozřejmě taky vydrhla, chtělo by je ještě přelakovat, ale tak aspoň jsou teď víc vintage..:D Látku pečlivě natáhla a pomocí připínáčků vytvarovala do tvaru sedáku a zase ho přichytila zpátky k židlím.. velice jednoduché, velice efektní.. Jen se nenechte mýlit, překližka pod látkou je zatraceně tvrdá a mnoho připínáčků svou misi nesplnilo, neb se pod tlakem kladiva ohnulo..:) celá akce trvala asi 3 hodiny a utratila jsem za ní celých 38,- za balíček připínáčků.. Látku jsem našla doma..
  Atady už moje fotodokumentace:
 




 
Jak se vám líbí?
P.S. Kdybyste se v Praze nebo v Liberci potřebovali zbavit sedačky nebo psacího stolu, ráda je adoptuju..:)

5 komentářů:

  1. Krásné! Já si zrenovovala židle úplně stejně :) Akorát jsem je natřela Balakrylem na tmavě hnědou, látku koupila v Ikea(celkově 4 židle cca 300,-) a problém s tvrdou překližkou jsem vyřešila tak, že jsem k ní látku přilepila Herkulesem(geniální!) Přeji hodně zdaru v novém bytě!

    OdpovědětVymazat
  2. to je naozaj uzasne, mne by bolo tiez luto vyhodit stolicky super si to vymyslela!
    Ak mas rada Biodermu recenzia na make-up tu:
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/02/recenzia-bioderma-make-up.html

    OdpovědětVymazat
  3. Podarilo sa ti to perfektne! Palec hore :)

    OdpovědětVymazat
  4. krásne opravene stoličky .... si fakt šikovná :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat